25 noiembrie 2010

Bran-Varful Omu


                         Traseu montan - Bran Varful Omu
Intr-o dimineata de sambata plecam hotarati la Bran, aici ne cazam undeva langa castel la minunata noastra gazda de la Pensiunea A&B (recomand)http://www.turistinfo.ro/bran/cazare-bran/pensiunea_a_si_b-c56393.html
In prealabil vorbisem cu proprietarul sa ne pregateasca un traseu pentru weekend, iar acesta ne astepta cu drag sa ne puna in miscare muschii. Ajunsi aici la ora 11 o luam din loc si incepem ascensiunea.
Mergem cu masina o portiune din drum spre traseul propriu-zis, urmam traseul Valea Portii dincolo de podul Oprisului.
 Valea Gaura-Varful Omu
Odata ajunsi la semn lasam masinile pe dreapta si pornim spre creasta.
Marcajul ce il intalnim este practic startul aventurii ce avea sa o traim in aceasta zi, in scurt timp peisajul ce apare in fata noastra ne garanteaza ca va fi o zi pe cinste.
Prima parte a traseului strabate padurea deasa de molid presarata cu raze de soare ce patrund printre putinile locasuri aflate printre varfurile copacilor, padurea este una racoroasa si tinand cont ca afara sunt cam 30 de grade e o relaxare mult dorita de organism.
Dupa cateva clipe de respiro ne continuam parcursul catre destinatia finala, drumul este destul de lung, iar greul inca nu a inceput, dar plini de vointa si admirand peisajele cutreieram muntii.
Dupa cateva momente se iese din padure si in fata apare o poienita foarte frumoasa plina de flori
 Dupa cateva poze la nivelul ierbii ne ridicam ochii spre departare si ramanem muti de uimirea privelistii descoperite, apare adevarata imagine a muntilor Bucegi.
 Vazand cea mai apropiata stanca hop si iezii in varful ei ca de, fara ei nu se poate si  putina catarare nu poate lipsi din programul  meu de munte.
Dupa cateva poze ne vedem de drum si  la vederea uni raulet ne racorim cu totii fetele, limpezimea acestuia ne indemna sa si gustam din aceasta apa pura.
Am descoperit pe aceast traseu imagini inedite  un traseu spectaculos la care sincer, nu ma asteptam presarat cu cascade, rauri, stanci , poenite si multe altele.
Cand am plecat mai departe, trecusera 4 ore de la inceputul traseului. Scurta vreme am urmat calea pe marginile paraului, trecand de pe un mal pe celalalt. Pe un copac, o sageata ne arata drumul lung de 100 m, pana la Cascada Moara Dracului si nu puteam sa ratam prilejul de a o vedea aici peste cateva sute de ani prevad o imagine ce va cuprinde niste chei  avand in vedere ca aceasta cascada taie inca de acum cateva stanci.
     


Dupa ce terminam cu pozele la cascada pornim catre asaltul final acesta fiind unul destul de solicitant cu
                                      catarari pe cateva lanturi prinse pe stanci
Dupa ce trecem de lanturi privim inapoi si peisajul ce se vede in departare ne incarca bateriile pentru ultima parte spre varf

Flora gasita aici este una deosebit de frumoasa si fascinanta.
Cat faceam poze florilor descoperite in aceste zone deasupra noastra se strang norii si ceata pune stapanire pe crestele muntilor spre dezamagirea noastra pentru ca dispar odata cu ceata si peisajele incantatoare.
                             
                             
Dar cum nimic nu ne poate deturna de la traseul prestabilit continuam sa urcam prin ceata catre punctul final.
                                 
 Cum pe munte acum ploua acum ninge acum e soare iata ca si noi suntem salvati de o rafala de vant care ne face sa sarim in sus de bucurie ca peisajul fantastic a revenit

                              
                               
 Si iata-ne ca dupa 5 ore suntem in locul unde ne doream sa ajungem , efortul nostru este recompensat cu privelisti minunate .
Daca va doriti sa ajungeti la Vf. Omu din Bran nu ezitati sa faceti acest lucru, merita fiecare durere de muschi din zilele ce vor urma acestei aventuri.
Jos in vale se zareste orasul Bran locul unde ne este locul de destinatie, finala acestei zile istovitoare, inca 4 ore si suntem la cazare.
                                   
                                  
Drumul de intoarcere a fost mai lung ca niciodata, iar ghidul nostru a contribuit la acest lucru prelungindu-ne agonia, cand intrebam cat mai este ne momea cu estimari false ce ne sporeau increderea ca vom ajunge, incepusem sa il uram, dar la final ne-am dat seama ca fara el era mult mai greu ,cand picioarele nu ne mai ascultau comenzile facea cumva si ne ridica moralul spunand ca mai avem 15 minute si din 15 in 15 am ajuns la o serie de 6X15 .
Tin sa multumesc pentru aceasta aventura minunata pe munte, gazdei noastre Domnului Mihai Clinciu (care ne-a aratat absolut tot ce era important cunoscand zona si cu ochii inchisi) de la Pensiunea A&B tel. 0744 495 033 ,http://www.turistinfo.ro/bran/cazare-bran/pensiunea_a_si_b-c56393.html
Dar nu in ultimul rand sotiei mele care m-a suportat sau nu :) la inca o aventura istovitoare in muntii Bucegi,
de colegii de munca ce sa mai zic am mers impreuna 1 saptamana vaitandu-ne de picioare .
Recomand cu incredere acest traseu celor ce s-au saturat de partea de traseu Babele-Omu, pe acest traseu descris de mine peisajele sunt mult mai spectaculoase, iar pe drum nu veti gasi aglomeratia de turisti ce urca pana la Babele cu telecabina si se invart pe langa Sfinx si cruce.
Va invit sa descoperiti multe locuri frumoase din aceasta tara Romania!
                                               Respectati natura doar asa ne va respecta si ea!
Incercati ca in plimbarile prin natura sa nu lasati nimic in locurile ce le-ati vizitat, haideti sa facem un minim de efort si sa pastram muntii curati.
Vreme frumoasa si calatorii placute!
                                               Multumim pentru vizita si va mai asteptam.
blog comments powered by Disqus