View Romania tinuturi de poveste in a larger map

25 februarie 2011

Pestera Banitei

Obiective turistice Baile Herculane :


Localizare : Baile Herculane
Din centrul  statiunii turistice Baile Herculane se ia microbuzul ce duce pana la Strandul termal de la 7 izvoare ,aici fiind si capatul acestuia sau daca sunteti cu masina personala din centrul statiunii se merge spre 7 izvoare pana aici fiind cam 6 km, se coboara cu  maşina pe drumul betonat ce duce la Barajul Prisaca.
Traseul incepe din curtea unui camping aici veti vedea un marcaj cu sageata spre piatra Banitei, traseul incepe din spatele curtii paralele cu raul si se urmareste de aici triunghiul galben.
Este destul de usor de parcurs, pe potecile ce strabat padurea deasa de fag din loc in loc te poti odihni daca piciorusele iti sunt obosite.
Dupa circa 30 de minute de urcat lejer  se ajunge in fata unor stanci  pe langa acestea se face o carare la dreapta dupa circa 150 de metri se ajunge la Pestera Banitei.
Aici va recomand sa intrati doar daca aveti sursa de lumina pentru pestera, ea nefiind amenjata iar in interior este normal intuneric, dar merita sa va aventurati  aveti grija ca sunt cateva trepte lipsa la unele din scari.
Dupa ce veti cobora cam 10 metri pestra se bifurca si se urmeaza tunelul din stanga care este mai ingust se poate cobora pana ce acesta se optureaza ,apoi se va reveni pe acelasi traseu pana la bifurcatie si se coboara in cel de al doilea
in pestera veti vedea acumulari de calcar dar si pereti stralucitori,
Dupa aceasta mica incursiune in adancul pamantului mai puteti face cateva catarari  dupa ce iesiti din pestera sunt cateva stanci perforate de trecerea timpului
Intorcandu-va la cararea pe care ati abandonat-o pentru a veni la pestera se continua drumul catre punctul  de belvedere aici veti gasi un zid din piatra de la un vechi observator. De pe vremea imperiului austriac.
  Din faţa zidului vedem jos bazinul ştrandului termal. Lumina dimineţii nu e prea bună pentru fotografiile spre Valea Cernei şi versantul Munţilor Mehedinţi
Daca veti continua drumul in cateva minute o sa ajungeti intr-o poiana mare in care pe timp de toamna este inbelsugata cu mure ,eu am avut acest prilej si nu m-am lasat pana nu am devorat jumatate din productie.
Mai departe se pot urma traseele mentionate pe placute
Sper ca aceasta mica incursiune prin muntii Cernei va facut placere si va starnit interesul de a o cauta .
Respectati natura doar asa ne va respecta si ea!
Incercati ca in plimbarile prin natura sa nu lasati nimic in locurile ce le-ati vizitat, haideti sa facem un minim de efort si sa pastram muntii curati.
Vreme frumoasa si calatorii placute!
                                                            Multumiri si va mai asteptam.
blog comments powered by Disqus