View Romania tinuturi de poveste in a larger map

15 mai 2010

Cascada Urlatoarea

 Un nou obiectv turistic:
Legenda:
Prin muntii acestia, spune legenda, o frumoasa pastorita, copila a Jepilor batrani, isi pastea oile in vremuri departate.
Doi frati pastori se indragostira de aceasta pastorita si prinsera a o urmari pas cu pas. Insa niciunul dintre frati nu stia nimic despre dragostea celuilalt.Iata, insa, ca pe o vreme neguroasa, pastorii amandoi, fara sa se vada unul pe altul, intind deodata bratele catre copila.
Pastorita, ingrozita de aratarea pastorilor, scoate un tipat deznadajduit si se azvarle, de pe stanci, in abis.Pastorii au ramas impietriti pe loc si pana astazi stau, prefacuti in steiuri de piatra, in dreapta si in stanga Urlatoarei, deasupra ei.Nefericita pastorita, prefacuta in cascada de argint, cade, de atunci, necontenit de pe stanci, si in caderea ei plange fara incetare.
Locatie:Puteti face acest traseu din Buşteni urmarind cercul roşu, aproximativ o ora pe timpul iernii si cam 40 minute cand nu este zapada, traseul este prin pădure continuand drumul catre telecabina se ocoleste prin stanga raului si se va ajunge la o intersectie de drumuri,de aici se merge in stanga catre cascada.
V-as recomanda sa aveti incaltaminte adecvata iarna pentru acest traseu pentru a ajunge la cascada fara dureri de maini sau de picioare pentru ca puteti aluneca foarte usor.
                                        Si am ajuns si la casacada!

La intoarcere sunt cateva zone unde te poti da cu sania.
blog comments powered by Disqus